מדע הקול והשינה (תינוקות וילדים)
מדע הקול והשינה (תינוקות וילדים)
האם התינוק שלכם מתקשה להירדם או מתקשה לישון? נסו לנענע את תינוקכם לישון עם הצלילים הנכונים כדי לשפר את זמן המנוחה שלו! איכות השינה של ילדכם חיונית לא רק להתפתחותו, אלא גם לרווחתם האישית.
השימוש בצלילים רכים ומרגיעים כדי להרדים תינוקות וילדים הוא ישן כמו האימהות עצמה. שיר הערש המתועד הראשון מתוארך ל-4,000 שנה והוא כתוב על לוחות חימר שומריים.
הנוהג של אמהות לשיר לילדיהן לפני השינה הוא בהחלט הרבה יותר קדום. למעשה, הוא משותף כמעט לכל התרבויות. "שירי ערש שייכים לטבע האינסטינקטיבי של האימהות", מסביר הארכיאומוזיקולוג ריצ'רד דמבריל.
אילו מחקרים נערכו בנושא זה ומהן המסקנות וההשערות? ומעל לכל, מה הפתרון המתאים ביותר לשיפור השינה של תינוקכם כשהוא במיטתו? אנחנו מספרים לכם הכל!
מה אומר המדע על השילוב של קול ושינה
בשנים האחרונות, חוקרים בחנו מקרוב את השפעתה של מוזיקה על תינוקות. מחקרים אלו על קול ושינה הראו שזה לא רק משפר את השינה לילדים בכל הגילאים, אלא גם משפר את הבריאות והרווחה במספר מדדים.
- לישון יותר,
- לנשום טוב יותר,
- לאכול טוב יותר ולעלות יותר במשקל.
השערת החוקרים על השפעת הקול על שנת התינוק
חלק מהחוקרים משערים שהמקצב של שירי ערש עוזר לתינוקות לווסת את המקצבים הביולוגיים הטבעיים שלהם.
בספרו על הכוח הטיפולי של המוזיקה (therapeutic power of music) , טד ג'ויה (Ted Gioia) מציין כיצד הפיזיולוגיה האנושית מורכבת ממגוון של מקצבים החל מפעימות לב וגלי מוח ועד למחזורי שינה ושפל הורמונלי.
חוקרת התפתחות הילד סאלי גודארד בליית' טוענת שלרוב שירי הערש יש את אותו קצב - זמן 6/8 - מקצב שמחקה את הנדנוד הקצבי הטבעי של הרחם.
מחקרים רחבים על נוהלי השינה של ההורים הראו שרוב משמעותי של ההורים משתמשים בקול כלשהו כדי לעזור לילדיהם להירדם. בעוד הורים רבים משתמשים במוזיקה, מדעני שינה אומרים שרעש לבן פשוט יכול להיות יעיל באותה מידה.
בכתב עת מדעי משמעותי, חוקרים ממליצים על רעש לבן כדי לעזור לחסום שינויי קול פתאומיים וליצור סביבת שינה שלווה.
מחקר קטן יותר מצא שרעש לבן יכול לעזור לילדים צעירים להירדם מהר יותר ולהישאר ישנים יותר, אפילו בסביבות לא מבוקרות. בסביבות מבוקרות כמו NICUs, חוקרים הראו שילודים נרדמו פי שלושה מהר יותר עם רעש לבן מאשר בלי.
חלק מהחוקרים מאמינים שרעש לבן עובד הכי טוב בגלל האיכויות ההיפנוטיות שלו, בעוד שאחרים טוענים שרעש לבן ממתן שינויים בקול בסביבת הילד.
מחקר משנת 2005 בדק כיצד רעש לבן עוזר לילודים לישון ביחידה לטיפול נמרץ. החוקרים גילו אז שלא הצלילים החזקים הם בהכרח שמעירים תינוקות, אלא ההבדל ברמות הקול בין רעש הרקע לרעש ה"שיא" החזק.
רעש לבן עוזר לתינוקות לישון, לפי החוקרים, על ידי "צמצום ההבדל בין רעש רקע לשיא". ללא קשר לאופן פעולתו של רעש לבן, העדויות הזמינות מצביעות על כך שהוא יכול להיות עזר שינה בטוח ויעיל לילדים צעירים.
הפתרון של קלאוד בי Cloudb לשיפור שנת תינוקות
מוצרי הסאונד של קלאוד בי (Cloudb) מציעים מגוון אפשרויות להורים לבחור את צלילי השינה הנכונים עבור תינוקם. המוצרים שלנו מציעים:
- מוזיקת שיר ערש,
- רעש לבן (כגון מפלים, גלי אוקיינוס ורוחות מרגיעות),
- בקרות עוצמת קול מתכווננות,
- טיימר שינה שמכבה צלילים לאחר זמן מסוים.
תכונות אלו עוקבות אחר הממצאים המחמירים והעדכניים ביותר של חוקרי שינה המציעים שצלילים צריכים להיות:
- מוגדרים לרמה הנמוכה ביותר שעדיין יכולה למתן רעש חיצוני,
- מנגנים בעיקר בזמן שתינוקות וילדים נרדמים,
- מותאמים אישית להעדפות האישיות של כל ילד.
תכונות אלו מאפשרות להורים לבחור את צליל השינה הנכון ביותר עבור תינוקם תוך מתן שקט נפשי שהצלילים לעולם לא יהיו חזקים מדי או יימשכו זמן רב מדי.
תנו לתינוק שלכם רגע של רוגע אחרי יום מלא בגילויים. השתמשו בפתרון זה לפני השינה, ותתפלאו מהתוצאות! על ידי שיפור המנוחה שלהם, הם מתפתחים בצורה טובה יותר ושלווה יותר.
מקורות :
- Perry, N. (2013, January 13). The universal language of lullabies. BBC New Magazine. Retrieved March 14, 2014, from the www.bbc.com database, https://www.bbc.com/news/magazine-21035103
- Standley, J.M. (2002). A meta-analysis of the efficacy of music therapy for premature infants. Journal of Pediatric Nursing, 17(2), 107-113.
- Standley, J.M. (2012). Music therapy research in the NICU: An updated meta-analysis. Neonatal Network: The Journal of Neonatal Nursing, 31(5), 311-316.
- Loewy, J. et al. (2013). The effects of music therapy on vital signs, feeding, and sleep in premature infants. Pediatrics, 131(5), 902-918.
- Gioia, T. (2006). Healing songs. Durham: Duke University Press.
- National Sleep Foundation. 2014 Sleep In America Poll. Washington, D.C.: National Sleep Foundation, 2006.
- Meltzer, L. J. (2010). Clinical management of behavioral insomnia of childhood: Treatment of bedtime problems and night wakings in young children. Behavioral Sleep Medicine, 8(3), 172–189.
- Forquer, L. M. & Johnson, C. M. (2005). Continuous white noise to reduce resistance going to sleep and night wakings in toddlers. Child & Family Behavior Therapy, 27(2), 1-10.
- Spencer, J. A. et al. (1990). White noise and sleep induction. Archives of Disease in Childhood, 65(1), 135-137.
- Stanchina, M. L. et al. (2005). The influence of white noise on sleep in subjects exposed to ICU noise. Sleep Medicine, 6(5), 423-428.
- Hugh, S. C. et al. (2014). Infant sleep machines and hazardous sound pressure levels. Pediatrics, published online 3 March 2014
https://pediatrics.aappublications.org/content/early/2014/02/25/peds.2013-3617.
- Standley, J. (2012). Music therapy research in the NICU: An updated meta-analysis. Neonatal Network: The Journal of Neonatal Nursing, 31(5), 311-316.
- Sheldon, S. (2005). Principles and practice of pediatric sleep medicine. Philadelphia, PA: Elsevier.